ETKİNLİK TÜRÜ: TÜRKÇE, FEN, BESLENME. (BÜTÜNLEŞTİRİLMİŞ KÜÇÜK GRUP ETKİNLİĞİ)
YAŞ GRUBU: 48-60 ay
Kelime ve Kavramlar:
sahlep, süt,
sıcak
soğuk
kış
Öğrenme Süreci:
Çocuklarla kışın içimizi ısıtan yiyecek ve içeceklerle ilgili sohbet başlatılır. Öğretmen bu konu ile ilgili hazırladığı sunumu izlettirirken çocuklarla slayt geçişlerindeki fotoğrafları yorumlamalarını ister. (sunumda bir fincan sahlep, sahlep bitkisi, yumrusu, salebin faydaları yaş grup özellkilerine uygun basit bir dille anlatılabilir.)
Ardından veli salep pişirmede kullanılan malzemeleri çocuklara tanıtır. Çocuğunun yardımı ile sınıf ortamında ya da okulun mutfağında pişirilir.
Günün beslenme menüsü olarak içilen sahlep yanında fındık, fıstık ve leblebi ile besleyici farklı bir menü oluşturulur.
Beslenme sonrası sınıfa geçen çocuklar, etkinliğin değerlendirmesini resim yolu ile yaparlar.
Kendi kupa bardaklarını tasarlamaları istenir.
Veli Katılımı:
Okulda sahlep pişirmeye gönüllü olan veli bir hafta öncesinden belirlenir. Öğretmen velini okulda yapacaklarını açıklar. Veli gerekli malzemeleri temin ederek, belirtilen saatte okulda bulunur.