HAKKARİ / YÜKSEKOVA - TOBB Şehit Sinan Aktay İlkokulu

Nis

Güzel ahlakın en yüksek mertebelerinden birisi de cömertliktir. Cömertlik,ikram sahibi olmak, maddi ve manevi serveti İslâmiyet’in emrettiği yerler­de esirgemeden sarfetmektir. Başka bir ifadeyle cömertlik, insanın sahip olduğu imkanlardan muhtaç olanlara meşru ölçüler dahilinde ihsan ve yardımda bulunmasıdır. Cömertlik israf ile cimrilik arasında orta bir yol­dur.

Nis

Okulumuz yeşil alanlarını yeniledik. Önce çapalayıp eski çimleri temizledikten sonra daha verimli olan siyah toprak doldurduk.Öğrencilerimize doğa sevgisini kazandırmak ve tarımın önemini kavratmak adına;Dut, kiraz ,erik ve kayısı ağaçlarını diktikten sonra yeni çim tohumları ile yeşillendireğiz.

Nis

TOBB Şehit Sinan Aktay ailesi olarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı  büyük bir coşkuyla kutladık.

Nis

2023-2024 Eğitim-öğretim yılında okulumuzda bahçe düzenlememiz ve genel bakım onarım çalışmalarımız devam ediyor.

Kitap Okuma Alışkanlığı Oluşturmak Için Hazırlandı

Okul Bahçesinde Bahar Temizliği

Mrt

"Yaptığı işi sonuna kadar götüren ve yapmakta olduğu bir davranışın olası sonuçlarına katlanmayı göze alan çocuğa" sorumlu çocuk gözüyle bakabiliriz. Sorumluluk bilincini kazanmak, oldukça uzun bir süreç olmakla birlikte, özellikle küçük yaşlarda kazanılmaya başlanması gereken bir değerdir.

Mrt

ETKİNLİK TÜRÜ: TÜRKÇE, FEN, BESLENME. (BÜTÜNLEŞTİRİLMİŞ KÜÇÜK GRUP ETKİNLİĞİ)

YAŞ GRUBU: 48-60 ay

Kelime ve Kavramlar:
sahlep, süt,
sıcak
soğuk
kış

KAVRAMLAR:

ÖĞRENME SÜRECİ

Güne Başlama

Sınıfa gelen çocuklar güler yüzle karşılanır. Çocuklarla günlük hayattan sohbetler yapılır ( çocuğun anlatmak istedikleri paylaşmak istedikleri varsa dinlenir ve katkıda bulunulur).  Hazırlanan panodaki görseller hakkında konuşulur. Görsellerin Ebru Sanatı örnekleri olduğundan kısaca bahsedilir. Bugün Ebru yapmayı öğreneceklerinden bahsedilir.

ATASÖZLERİ VE DEYİMLER

Atasözü ve Deyimler Canlanıyor